Biciklis tüntetés miatt lesznek lezárások az Árpád hídon és környékén

2023.07.10. 13:14

Július 10-én tartották volna a „Happy Mass a Váci úton 2023” eseményt, viszont az Árpád hídi halálos baleset után az örömtekerésből tüntetés lett.

A szervezők a demonstráció leírásában közölték, hogy ezzel akarják felhívni a figyelmet arra, hogy a városban kerékpározóknak és gyalogosoknak is joguk van a biztonságos környezethez, ahol nem féltik az életüket.

A tüntetés 17:30-kor kezdődik, de már negyed 6-kor megkezdődik a gyülekezés a Serfőző utca és Árpád fejedelem útja kereszteződésnél. A menet a baleset helyszínén fog megállni, ahol megemlékezést tartanak. A megemlékezés után pedig a BRFK-hoz mennek, ahol átadják a követeléseiket az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjének.

A rendőrség közleménye szerint az alábbi utcákban kell forgalmi-változásokkal számolni 2023. július 10-én 17 óra 15 perctől 18 óra 30 percig:

Budapest III. és XIII. kerület, Serfőző utca – Árpád fejedelem útja – Szentlélek tér –Tavasz utca – Árpád híd északi (Pestről Budára haladó a kerékpárút melletti) két szélső forgalmi sávja – Népfürdő utcai északi gépjármű felhajtó