Kiskutyát találtak az út mentén a közutasok, befogadták

2023.07.14. 09:22

Tavaly már mentettek egy kutyát a Magyar Közút munkatársai: Emkát – milyen meglepő név – Jászberény környékén találták és azóta is boldogan éli az életét a közutasokkal. Most ismét találtak egy sorsára hagyott kiskutyát.

A veszprémi mérnökség munkatársai épp Veszprém és Fejér megye határán végeztek vízleeresztési munkálatokat, azonban mielőtt indultak volna, még szétnéztek a környéken, mivel azon a részen rendszeresen hagynak illegálisan szemetet. Végül nem szemetet, hanem egy kiskutyát találtak.

Forrás: Magyar Közút / Facebook
Forrás: Magyar Közút / Facebook

A cuki tacskó nagyjából két hónapos lehetett, és igencsak meg volt illetődve a hirtelen jött társaság láttán. Esős volt az idő, így aztán a kutyus átázott és fázott, így aztán a közutasok magukkal vitték, enni és inni adtak neki, végül pedig úgy döntöttek, hogy befogadják. Már kiépített kennel várta.

A kiskutya neve Ubi lett, ami az Ubul becézett változata, de a kis tacskó uborkához hasonló felépítése miatt is találó lenne. Szokták is Uborkának nevezni, de csak olyankor, amikor épp rosszalkodik, de a közutasok állítása szerint erre igen ritkán van példa. Alapesetben nyugodt, okos eb, aki imádja a narancssárga munkaruhát és rendszeresen ugat, ha meglátja magát egy tükröződő felületen.

Forrás: Magyar Közút / Facebook
Forrás: Magyar Közút / Facebook

A kezdeti bátortalanságát már legyőzte, most már vidáman játszik és érdeklődik, a közutasok szerint roppant jól érzi magát. A kezdeti vizsgálatokon is túl van már, teljesen egészséges, és az is kiderült, hogy mindössze fél vagy egy napot töltött az út mentén. A Magyar Közút munkatársai azt ígérik, hogy időről időre beszámolnak majd a vele kapcsolatos fejleményekről.

Forrás: Magyar Közút