Nem tudod, mit jelentenek az autód hibalámpái? Majd az iPhone!

2023.07.25. 06:13

Az iPhone következő, nagy szoftverfrissítése az iOS 17 lesz, ami tartalmaz pár érdekes, új funkciót. Autós szempontból például a Visual Look Up nevű lehet igazán érdekes, hiszen azzal azonosítani lehet szimbólumokat.

Ez az app azt csinálja, amire talán gondolnál: ha a kameraképen ráböksz valamire, kikeresi, hogy az micsoda. Így aztán ha eddig nem tudtad, hogy egy hibalámpád vagy egy gomb piktogramja mit jelent, ezzel a funkcióval jók az esélyeid, hogy megtudd.

image

Azért is érdekes ez, mert az Apple-nél készültek rá, hogy valakit az autós ikonok is érdekelhetnek, ugyanis egy Reddit-felhasználó talált ilyen kategóriát a szoftver bétaverziójában.

A szoftver elvileg úgy fog működni, hogy a kamerán keresztül nézett ikonra kiírja röviden, hogy mit jelent, ha pedig rákattintunk, hosszabb magyarázatot is lehet majd olvasni. Mindez a mai világban nem egy túl meglepő és ördögi funkció, de sok esetben akár valóban is hasznos lehet, ha a Google alapján valaki nem találná meg a választ.

Valószínűleg mindez egyébként a kevésbé autós beállítottságú felhasználóknak szól, akiknek semmilyen fogalma nincs az egyes ikonok jelentéséről. Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy a digitális műszeregységek korában a klasszikus ikonok helyett ma már sok esetben szöveges üzenetekkel találkozunk, amiknek az értelmezése némileg egyszerűbb.

Forrás: Car and Driver / 9to5Mac / Reddit