Nagyot változott a Kia Sorento

2023.07.26. 06:03 Módosítva: 2023.07.26. 06:05

Nemrég érkezett az új Santa Fe, ami végre egy igazán karakteres autó. Most a Kia Sorento is megújult, és bár ez csak egy modellfrissítés, a változás így is elég határozott.

A faceliftes Sorento főleg elölről változott nagyot, a front merőben más, mint az előző változaté. Ahogy ez manapság lenni szokott, a legfeltűnőbb részlet az első fényszórók kialakítása: ezúttal egy érdekes, vízszintes LED-csík és egy abból kinyúló függőleges határozza meg az autó arcát.

Bár a díszrács formája hasonlít az elődére, a lámpák miatt annyira más a karaktere, hogy ez csak második ránézésre tűnik fel. Az orr vonalvezetésére egyébként az a furcsa kettősség jellemző, hogy bár maradtak a határozott élek, mégis puhábbnak, finomabbnak hat az összkép. Már ha lehet ilyet mondani egy böszme SUV-re.

Az igazán nagy volumenű újítás olyan hamar véget is ér, ahogy kezdődött, a Sorento többi része ugyanis nem változott akkora mértékben, mint az eleje. A kerékjárati ívek és az oldal homorításai és domborításai szinte teljesen megegyeznek a facelift előtti változat megoldásaival. A hátsó rész ugyan változott valamennyit, de ott inkább csak finomítottak a már meglévő dizájnon: maradtak a két részből álló hátsó lámpák, viszont eltűnt a közöttük lévő, az autó teljes szélességén átívelő fénykard.

Más tészta a beltér, ahol az orrhoz hasonlóan igen látványos a változás, még annak ellenére is, hogy megtartották az előd stíluselemeit. A trendeknek megfelelően van egy nagy deszka, aminek az egyik fele a műszeregység, a másik fele pedig az infotainment kijelzője. Sikkesebb lett a klímapanel, eltűnt két szellőzőrostély, és az apró részleteket is szebbre, modernebbre rajzolták. Igaz, hogy más modellekben már láttunk hasonlót, összességében így is gusztának ígérkezik a faceliftes Sorento belseje.

Lesz még több új szín is a palettán, de ennél többet egyelőre nem árult el a gyártó. A technikai részleteket augusztus közepére várhatjuk, míg az első példányok valamikor jövőre, 2024-ben érkezhetnek majd.

Forrás: Kia