Töltővészben az adriázó villanyautósok - a Tesla ingyenárammal segít

2023.07.30. 19:00

A kezdetektől hangoztatott ellenérv villanyautós témában, hogy bezzeg nyáron az Adriára menet beállnak a töltők, órákat kell majd várni a kilowattórákra. Mivel a töltőhálózat kiépülése nem egyik napról a másikra történik, ez pontosan így is történt/történik, de a Teslának van egy bevált ötlete a problémára - írja a villanyautosok.hu.

Amerikában a nemzeti ünnepekkor, például hálaadáskor óriási tömegek indulnak útnak, ami szintén hosszú várakozást eredményez a töltőknél. Elsőre furcsának tűnhet, de a Teslának ingyen árammal sikerült csökkenteni a káoszt: ingyenessé tették a Superchargereken való töltést, de csak a csúcsidőn kívül időszakokban. Ez arra ösztönözte a felhasználókat, hogy a megszokottól eltérő időpontban induljanak útnak. 

48964486937 9422b987a1 o

A módszert az amerikai siker után Nyugat-Európában, a síszezonban is kipróbálták, ezt követte a mostani lépés: a horvát és szlovén Superchargereket 7 helyszínen, július 21. és szeptember 4. között péntek estétől hétfő reggelig, este 10 és reggel 8 között lehet ingyen használni. A helyszínekért kattints a villanyautosok.hu cikkére.