A GTI (logó) nem vész el, csak átalakul

2023.07.31. 13:58

A Volkswagen nem hagyja maga mögött a GTI emblémát a villanyosítással, de azért kicsit átalakítja, hogy legyen értelme.

Mint ismert, a Volkswagennél a GTI a Grand Touring Injection rövidítése, amit a közvetlen üzemanyag-befecskendezési rendszerrel szerelt autóinál használt a gyártó. Az első GTI a '76-os Golf GTI volt. Azóta is rengeteg GTI Volkswagen készült, és a német gyártó egyik legemblematikusabb eleme lett. Viszont a villanyautók nem lehetnek GTI-k - legalábbis jelenlegi formájukban.

Ugyanis egy kis gondolkodással a GTI a jövőben már nem (csak) a Grand Touring Injection rövidítése, hanem a Grand Touring Induction-é is. Az egyedüli különbség a két GTI között az lesz, hogy a villany-GTI-kben szereplő "I" egy villám lesz.

cc2190cdc3908ae60112b667aa42ee585f37

Ez pedig már annyira biztos, hogy a cég a Német Szabadalmi és Védjegyhivatalhoz is benyújtott egy védjegybejelentést, amiben megcsodálhatjuk az új GTI logót - fedezte fel a Carbuzz.

A nagyteljesítményű villany-Volkswagenek eddig a GTX jelzés alatt jelentek meg, de azt még nem tudni, hogy az új GTI ezt fogja-e váltani, vagy sem.  Egy másik lehetőség, hogy az új logót majd a hibrid vagy PHEV modellek kapják majd.