Nem a legújabb Ford Mustang lesz az utolsó V8-as!

2023.08.01. 10:19

Nem a jelenleg legújabb Ford Mustang lesz az utolsó V8-cal szerelt generáció, és akár a következő évtizedben is számíthatunk a modellre – közölte Jim Owens, a Ford Mustang márkaigazgatója. Owens hangsúlyozta, hogy a V8-cal szerelt Mustangot addig gyártják, ameddig csak lehet.

Az interjú során kikérték az igazgató véleményét a megszűnőfélben levő Camaróról és Challengerről is, amellyel kapcsolatban elmondta, hogy nem ez az első alkalom, hogy a két modell kiesik a szemgensből egy adott időre. Ez viszont nem minden esetben jelenti azt, hogy emiatt plusz vásárlókat szereznének, ugyanis aki alapvetően Chevrolete-t, vagy Dodge-ot szeretne, az nem fog Mustangot venni.

Aki pedig egy villany Mustangot szeretne, annak ott a Mach-E GT Performance Package - jegyezte meg Owens.

Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy a szigorúbb károsanyag-kibocsátási előírások ellehetetlenítik a V8-as motorok használatát, azt válaszolta, hogy eddig az Egyesült Államokban minden követelményt be tudtak tartani, és továbbra is ez a céljuk.

Egy másik belső égésű motoros utolsó mohikán a Porsche 911 lesz, amiről hasonlóan nyilatkozott a német cég egyzik vezetője. 

via Drive