Amikor hirtelen elfogy alólad az út

2023.08.08. 17:51

A közelmúltban brutális tájfun rázta meg Tajvan, a Fülöp-szigetek és Kína egyes térségeit. A Doksuri névre keresztelt vihar Hejlungcsiang tartomány fővárosát, Harbin várost sem kímélte: néhány óra leforgása alatt csaknem 10 centiméter eső esett. A környék folyói kiléptek a medrükből, így árvízveszély miatt több mint 53 ezer embert kellett evakuálni.

A szélsőséges időjárás az úthálózatot sem kímélte. A hömpölygő víz több helyen kimosta az aszfalt alatti földet, egyes útszakaszok megsüllyedést vagy akár teljes beomlását okozva. Hogy mindez mennyire veszélyes, jól mutatja az alábbi videó.

A felvételeket egy kínai autós fedélzeti kamerája rögzítette. Eleinte látszólag minden rendben, ám hamarosan egy sötétebb sáv tűnik fel keresztbe az úton. Néhány pillanat múlva kiderül, hogy az úttesten egy jókora szakadék tátong, mely előtt a kamerás autó még éppen meg tud állni, a belső sávban haladó fehér SUV sofőrje azonban fék nélkül belehajt. A hajmeresztő balesetben szerencsére senki sem sérült meg.

A tájfun más régiókat is erősen érintett. Pekingben 140 éves rekordot döntött az egyszerre leeső csapadél mennyisége, míg Tajvan egyes térségeiben 1 méter eső esett.

Forrás: motor1.com