Búvárkodni mentek, 32 elsüllyedt autót találtak

2023.08.11. 06:04

Egy csapat önkéntes búvár éppen eltűnt személyek után kutatott a floridai Doral város egyik tavában, mikor egy autót találtak a víz alatt. Majd még egyet. Majd egy újabbat. Majd még 29 másikat.

A búvárok hamar értesítették a hatóságokat is, akik a helyszínre érkezve megkezdték az autók felkutatását és kihúzását. Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy a járműveket szánt szándékkal süllyesztették a tóba.

Névtelen.png



„Egy állampolgártól kaptuk az információt, aki úgy tűnik, több tucat autónak tűnő dologra bukkant ebben tóban. [...] Amint megkaptuk ezt az információt, a búvár egységünk azonnal megkezdte az együttműködést más szervezetekkel." – nyilatkozta Alvaro Zabaleta detektív az NBC-2-nek.

A hatóságok elsőként egy 2002-es Nissan Altimát emeltek ki a vízből, melyről kiderült, hogy korábban ellopták. Zabaleta detektív szerint a többi tóban heverő autó is valószínűleg hasonló események után kötött ki a tóban, ám a helyszínen gyilkossági nyomozók is figyelik az eseményeket, hátha némelyik jármű komolyabb bűncselekményekben is érintett.