Káposztási Toretto: rádöbbent, hogy sosem volt jogsija, ezért nem állt meg a rendőröknek :DD

Elsőre kicsit talán erősnek tűnt a Halálos Iramban stílus az M2-esen, belső vizsgálat lett a vége. A rendőrség arra jutott, hogy minden a jogszabályoknak megfelelően zajlott, nincs itt semmi látnivaló.

Lezárult a Pest vármegyei rendőrkapitányság vizsgálata az M2-esen száguldozó férfi megállításával kapcsolatban. A vizsgálat megállapította: a rendőri intézkedés jogszerű, szakszerű és arányos volt. Az ámokfutó férfi ügyvédje szerint aggályos a vizsgálat eredménye.

Eredményorientált a rendőrség munkavégzése, akit meg kell állítani, az meg lesz állítva!

A rendőrségi vizsgálat szerint minden az előírásoknak megfelelően zajlott, az intézkedés nem lépte át a szükséges és arányos mértéket. Természetesen az elkövető védőügyvédje nem osztja ezt a megállapítást. Nézzük el neki, csak a munkáját végzi. 

Az ügyvéd az RTL Híradónak aggályait azzal magyarázta, hogy rendőröknek számos egyéb törvényes lehetősége lett volna az általuk már beazonosított személy követésére, elfogására.

Heller László szerint a rendőrök aránytalanul veszélyeztették saját, védence és a többi autós biztonságát. „A rendőri megállásra kényszerítés részletes szabályai nyilvános jogszabályban nem férhetők hozzá az állampolgárok részére, nem tudható, hogy a rendőr ilyen esetben mikor mit tehet és az mikor arányos, szabályos és törvényes” – tette hozzá.

A harmincéves férfit többek között hivatalos személy elleni erőszak miatt tartóztatta le a bíróság. Ő és védője is fellebbezett a határozat ellen, a napokban azonban a másodfokú bíróság helyben hagyta a döntést, így a férfi szeptember elejéig biztosan börtönben marad.

Az RTL Híradónak korábban a menekülő családja azt mondta, hogy a férfi nem bűnöző, csak megijedt, mert nem volt jogosítványa és amúgy a rendőrök veszélyeztették az ő életét. 

Az nem derült ki pontosan, hogy mitől ijedt meg az elkövető: a rendőri jelenléttől, a rendszám- vagy a jogosítvány hiányától

Arról feltehetően korábban is tudomással bírt, hogy sosem rendelkezett vezetői engedéllyel.Ez a tény aligha rémiszthette meg tragikus hirtelenséggel. 

Mint ahogy azt korábban is megírtuk, két rendőrautó üldözött egy rendszám nélküli Mercedest az M2-es autópályán. Az esetről készült felvételen jól látható, hogy a menekülő sofőr először jobbról próbálta meg az őt blokkoló rendőrautót kikerülni, de ez egy kisebb összeütközés folyamán meghiúsult. Ezután balról, a beton sávelválasztó mellett próbálta meg ugyanezt, de ekkor már a két rendőrautó közé került, majd az előtte haladó felkente a Mercedest a sávelválasztóra. 

Túlkapás volt, vagy végre tökös rendőröket is látunk?

Az eset tanulsága, hogy rendőri intézkedés alól kivonni magatokat nem jó ötlet. Ijedtség ide vagy oda. 

Szerintünk a rendőröknek igaza volt, hiszen az eset csupán néhány kilométerre történt a városba vezető, forgalmas bekötőutaktól, a végtelenségig pedig nem hagyhatták csapatni az idiótát. 

(Címlapkép:  BpiAutósok.hu)