Bentley, amit 55 milláért alakítottak pickuppá. Kéne?

2023.08.18. 06:17

A Volkswagen-érában fejlesztett és gyártott Bentley-k korai darabjai manapság épp presztízsük legrosszabb pillanatait élik. A maguk korában fényűző luxusmodelleket ma már simán meg lehet venni egy drágább, új kompakt áráért.

Bár még ma is feltűnő jelenség egy Continental GT vagy egy Flying Spur, sokat ront az imidzsen, hogy már szemmel látható mennyiségű nagy, utángyártott felnis, fakó lámpás darabot is találhatunk a piacon.

De van olyan, aki annyira szereti a némileg fényevesztett luxusautókat, hogy hajlandó a piaci árának a sokszorosáért átalakíttatni egyet egy olyan feltűnő autóvá, amilyen talán újkorában sem volt. A Bentley Continental Flying Spurből készült pickup következik, amit nem egyszerű feldolgozni, főleg ha hozzátesszük, hogy nem látványtervről, hanem egy kész autóról van szó.

A Bentley-t az angol DC Customs készítette, megrendelésre és szinte minden részén alakítottak. A szokványosnak semmiképp nem nevezhető alkotás az igen találó Decadence nevet kapta. A platós Flying Spur átalakítása a képek alapján minőségi munkának tűnik: egész ügyesen eltalálták a formát, ami bár nagyon furcsa, mégis egészen koherensnek érződik. Egyedül az utastér hátsó ablakánál lóg ki a lóláb, de ott se vészesen.

A plató ebben az esetben szigorúan show-elem, egyértelműen nem arra szolgál, hogy koszos, nagyméretű tárgyakat hurcoljon vele a gazdája. A különösen szépen ívelt, drága motorcsónakokat idéző platót tíkfával burkolták, és pár tárolórekeszt is kialakítottak hátul. A plató kimondottan jól néz ki, és látszik, hogy rengeteg munka van benne.

A hatliteres, W12-es motor maradt gyári, de az 560 lóerő így sem tűnik karcsúnak. A kétszemélyessé alakított, metállila Bentley átalakítása szemmel láthatóan nem lehetett olcsó, de a 120 ezer fontos, azaz közel 55 millió forintos ár még így is elég húzósnak tűnik.

Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy nagyon egyedi autóról van szó: konkrétan ez az egy létezik belőle, és nem lesz több. Ha rákívántál, akkor az a jó hírünk, hogy jelenleg épp eladó: 150 ezer fontot, azaz nagyjából 68 millió forintot kérnek érte, ami az átalakítás árához képest kifejezetten jutányosnak tűnik.

Forrás: Pistonheads