Ismét drónokkal csapott le a rendőrség, akadt is fogás bőven

2023.08.20. 06:05

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztálya és a Közterületi Támogató Alosztály együttműködve tartott fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán. Az 2023. augusztus 17-én délelőtt megrendezett akcióban a Közterületi Támogató Alosztály munkatársai drón segítségével figyelték a forgalmat, majd ha szabálytalankodó autóst láttak, értesítették a Rendőr-főkapitányság egyenruhásait, akik valamivel arrébb megállították a problémást sofőröket.

A rendőrök elsősorban az autópálya leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzésekre, a követési távolság be nem tartására, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztására koncentráltak. Végül 8 tehergépjármű-sofőrrel szemben volt szükség intézkedésre, akik szabálytalan előzési manővereket hajtottak végre. Őket összesen 130 ezer forint helyszíni bírsággal sújtották.

A munka délután Kiskőrösön és Kiskunhalason folytatódott, ahol a piros lámpán áthajtók kerültek a célkeresztbe. Végül előbbi településen öt, míg utóbbin nyolc járművezetőnek róttak ki helyszíni bírságot.

A rendőrség kiemelte: a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is további akciókat tervez a közlekedésbiztonsági helyzet további javítása és a szabályszegések visszaszorítása érdekében.