Beigazolódott a pletyka: egy hét és leleplezik az új luxus-Toyotát

2023.08.30. 17:30

A japán autós magazinok egy egészen vad feltevéssel rukkoltak elő még korábban. Azt állították, a Toyota nagy erőkkel hegeszti ultra-luxus autója, a főleg japán belpiacra készült Century limuzin SUV változatát. Most úgy tűnik, az egész egyáltalán nem volt légből kapott zagyvaság.

A japán gyártó ugyanis egy sejtelmes képpel nemrég hírül adta, hogy szeptember 6-án leplez valami újat és különlegeset. Bár ennél többet nem árultak el, a kép igen sokatmondó: egy fehér kesztyűs kéz készül éppen kinyitni egy fekete luxusautó hátsó ajtaját, melynek lámpái és vonalai egyértelműen a Century-t idézik. A jármű arányaiból, illetve a csomagtérajtó elhelyezéséből pedig az is elég egyértelműnek tűnik, hogy egy SUV-ről van szó.

toyota-century-suv-teaser.webp


Bár az új modell specifikációit természetesen titkolja a gyártó, pletykák itt is akadnak szép számmal: az alapot állítólag a Grand Highlander egy hosszított változata adja, melybe a Lexus TX 550h+ 3,6 literes V6-os plug-in hibrid hajtáslánca kerül, mely 406 lóerős maximális teljesítményre képes.

A Century SUV – vagy bármi legyen is a neve – egyéb értesülések szerint olcsóbb lehet, mint a klasszikus limuzin változat, ráadásul a japán mellett akár más piacokra is megérkezhet.