Megérkezett a frissített Tesla Model 3!

2023.09.01. 11:34

A Teslánál hat év után elérkezettnek látták az időt, hogy kívül-belül felfrissítsék az eddig körülbelül kétmillió példányban elkelt Model 3-at. A vizuális finomhangolás és az áttervezett beltér mellett ráadásul némileg még a hatótáv is nőtt!

A Teslán belül Project Highland kódnéven emlegetett új kiadás letisztultabb, karcsúbb orrot és új, agresszívebb, keskenyebb lámpákat kapott. A változtatásoknak hála a légellenállási együttható 0,225-ről 0,219-re csökkent, így a hátsókerekes, 18 colos aero kerekekkel szerelt változat esetében 554, míg az összkerekes Long Range-nél 678 kilométere a WLTP hatótáv. Ez 11-12 százalék körüli növekedést jelent a kifutó Model 3-hoz képest.


Hátul csak kisebb esztétikai változások történtek: a lámpák most már egy darabból állnak és nyújtott „C" alakot formáznak, közöttük pedig az embléma helyett egy TESLA felirat virít. Ezen kívül az autó új, aerodinamikusabb felniket is kapott.

A belteret nagyrészt alumínium és különböző szövetek uralják. A legnagyobb újdonság, hogy nincsenek bajuszkapcsolók, így az indexet a kormányról, míg a menetirányt a képernyőről lehet vezérelni. Szintén említésre méltó az egész kabinra kiterjedő hangulatvilágítás, valamint a 8 colos hátsó kijelző, melyen az utasok is vezérelhetik a klímát és az infotainment funkciókat. Bár az elülső központi képernyő dimenziói változatlanok, a kisebb kávák miatt a „hasznos" felület mégis növekedett valamennyit. Ezeken kívül a Tesla szerint az új hangszigetelő anyagoknak köszönhetően kevesebb zaj szűrődik be az utastérbe.

A frissített Model 3 magyarországi ára nem változott: a hátsókerekes változat esetén 17 846 900 forint, míg az összkerekes Long Range-ért 21 346 900 forintot kérnek el. A Tesla honlapján már mind a kettő rendelhető. A kiszállítások október végén kezdődhetnek, teljesítményorientált változat később várható.