Már próbagyártásban lehet az új Tesla Model 3

2023.08.10. 12:52

A Tesla Model 3 már elég régóta a piacon van: az első példányt 2017-ben gyártották le. Európai szemmel azért tűnik úgy, mintha ez nem tenne ki 6 évet, mert ide jóval később jött el a típus, az Év Autója választáson is csak 2020-ban szerepelt.

Egy típus életútját nézve a 6 év azonban soknak számít, így aztán ha piacon akarják tartani, ekkorra már érdemes ráemelni egy átfogóbb ráncfelvarrást. Bár kisebb változtatások történtek az évek során, a nagyobb faceliftre eddig várni kellett.

Azt már lehetett tudni, hogy a Tesla dolgozik egy faceliftes változaton, amit Project Highland munkacímen emlegettek és kínai források alapján most úgy tűnik, hogy elkezdték a próbagyártást is - írja az Inside EVs. Pár hónapja már megjelent egy kép Redditen, amin egy félig letakart, ellenben késznek tűnő Model 3-ról, ami már az új arcot viseli.

Forrás: Reddit
Forrás: Reddit

A képet Sanghajban, a Gigafactory környékén készítették, és azt mondják, hogy a próbagyártás halad, az első, ügyfeleknek szánt darabok gyártása szeptemberben kezdődhet. A hivatalos bemutatóra úgy tűnik, hogy még egy darabig várni kell.

Model 3 Refresh
by u/ffiarpg in teslamotors

A faceliftes Model 3 eleje finoman, de látványosan változott, méghozzá előnyére. A fényszórók laposabbak és szigorúbbak, illetve az első lökhárító is teljesen átalakult. A felnik is újnak tűnnek, illetve mintha a beltér is változott volna, bár utóbbi nem látszik jól a képen. Mindenesetre jó lépésnek tűnik, hogy a Tesla pont a Model 3 mára már kicsit fáradt elejét vette célba.

Pontos adatokat egyelőre nem ismerünk, és egyelőre csak a kínai piacra szánt modellel kapcsolatban vannak spekulációk. A hivatalos információk érkezésééig egyelőre marad ez a kép.

Forrás: Reddit / Inside EVs