Árokba borítottak egy Tesla Cybertruckot, elég jól bírta

2023.09.08. 17:53

A Tesla nagy erőkkel teszteli a Cybertruckot, így megszaporodtak a típusról készült képek és videók. Most egy olyan videó került nyilvánosságra, amin egy árokba borult Cybertruck látható.

Magáról a borulásról nem készült felvétel, a végeredményről azonban igen. A videón az látszik, hogy a Cybertruck elég jól megúszta a hempergést, legalábbis ha csak a szerkezeti integritását nézzük.

A videót ide kattintva lehet megtekinteni.

A nagy és hosszú szélvédő betört, de az oszlopok és a tető alig érezte meg az ütközést. A külső minden eleme megsínylette a borulást, de az autó egyik részén se látszik olyan sérülés, ami utasbiztonsági szempontból félelmetesnek tűnne. Már amennyire ezt meg lehet ítélni egy olyan autóról, amit csak egy trélerre szíjazva látunk.

Tehát úgy tűnik, hogy a Cybertruck tényleg egy baromi merev, masszív autó, és simán kibírja, ha beborul az árokba. Ez egyelőre egy kontrollált teszt volt, de jó esély van rá, hogy a való életben is hasonló lett volna egy ilyen baleset kimenetele. A konkrét eredményeket azonban nem árulták el, hiszen a videó se hivatalos forrásból származik.

Az más kérdés, hogy a rozsdamentes acél miként viselkedik akkor, ha nem csak merevnek kell lennie, hanem célzottan kéne elnyelnie az ütközés energiáját. Ilyen töréstesztet egyelőre nem láttunk, de ha lesz ilyen, minden bizonnyal sokkal beszédesebb lesz.

A videót egyébként chicagói cég tette közzé, valószínűleg az ő feladatuk volt mozgatni a törött Teslát, és akkor már ls is videózták.

Forrás: Cxbertruck Owners Club / Elektrek