Támadnak a franciák: megvillant az új, elektromos Peugeot E-3008

2023.09.08. 16:12

A Peugeot még a szeptember 12-ei hivatalos bemutató előtt megmutatta legújabb üdvöskéjét. Az E-3008 immár harmadik generációjába lép, és egy kupétetős SUV-ként folytatja.

Az új modell szorosan illeszkedik a Peugeot jelenlegi dizájnnyelvezetéhez, mely erősen tetten érthető a külső részleteiben. Az E-3008 is megkapta a keskenyebb lámpákat, valamint az alattuk húzódó hármas LED csíkot, mely már az 508 és a 2008 ráncfelvarrott változatain is bemutatkozott. Az új, extravagáns felnik mellett látványos megoldás még a tetővonalon végigfutó krómozott díszléc is, mely egészen az erősen megdöntött hátsó ablakig fut. Utóbbi egyébként fontos része a dizájnnak, hiszen a Peugeot szerint egy fastback SUV-ről beszélünk.


A francia gyártó az utastérről is több fotót közölt, melynek legérdekesebb része az egyetlen egységbe integrált műszeregység, head-up display és infotainment rendszer, melyek mind ugyan azon a 21 colos hajlított kijelzőn kaptak helyet. A hatalmas képernyő méreteit jól mutatja, hogy az A-oszloptól indulva bőven benyúlik a középkonzol fölé. Mindezek mellett a gyártó külön kiemelte a magas minőségű szöveteket és a manapság kötelező hangulatvilágítást.



Az új E-3008 technikai részleteiről a hivatalos bemutatón árul majd el többet a gyártó. Egyelőre be kell érnünk annyival, hogy a modell az új STLA Medium architektúrára épül, és háromféle tisztán elektromos hajtáslánccal lesz rendelhető, míg a maximálisan hatótáv 700 kilométer.