Megvan, hogy fogják hívni a Xiaomi autóját

2023.09.13. 19:42

Több információ is kiszivárgott a Xiaomi autójáról, amelyeket a cég sem megerősíteni, sem megcáfolni nem akart. Viszont a hivatalos bemutatójára nem kell már sokat várni, ugyanis októberben vagy novemberben kerülhet rá sor.

Ha hihetünk a kiszivárgott információknak a Xiaomi autója nem MS 11 néven fog megjelenni, hanem Modenának fogják hívni. Az előbbi a projekt neve lehet. A bemutató időpontjáról két dátum kering az interneten: vagy a Xiaomi 14 okostelefonnal együtt októberben mutatják be, vagy egy külön eseményen, novemberben. Az utóbbi azért valószínűbb, mert nagyjából két hónap múlva kaphatja meg a Xiaomi autógyára a szükséges engedélyeit, írta az Autoevolution.

Addig is a sorozatgyártás előkészületei elvileg megkezdődtek a pekingi gyárban, és hetente ötven prototípust gyártanak az MS11/Modenából. Az engedélyek megszerzése után az évi százezer darab lehet a célszám.

Xiaomi-MS11-1-2048x979.png

A sorozatgyártás közelsége miatt folyamatosan keresnek munkaerőt, főleg az autóiparban jártas embereket. Viszont a helyi média szerint több ex-Mercedes és Tesla dolgozót is visszautasított a cég.

Xiaomi-MS11-2.png

Az autóról magáról eddig annyit lehet tudni, hogy 101 kWh-s akkumulátorral lesz felszerelve, aminek hatótávja 800 kilométer. Az autó ára 200 ezer kínai jüan, ami átszámolva 9,8 millió forint.