Elhúzták a száguldó muzsikusok nótáját

2023.09.15. 16:06

A két zenész pénzbírságot és büntetőpontot is kapott a rendőrségtől, miután 100-zal verették a Petőfi hídon augusztus végén. 

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy L.L Junior és G.w.M. 100 km/h feletti tempóban száguldoztak a Petőfi hídon, miközben ezt az előbbi telefonjával videóra vette és megosztotta Instagramján.

„Ítélkezéseik helyett csak fele annyit adományoznának, mint mi, már szebb lenne a világ. Mi ezen adományozások nagy részét csendben tesszük” – írta a fiatal LL. De ugyanezen posztban elnézést is kért a történtek miatt. Ettől függetlenül a rendőrség eljárást indított az ügyben.

Azóta meg is született az eredmény, derítette ki a naphire.hu. A rendőrség a portálnak azt írta, hogy „A Budapesti Rendőr-főkapitányság a megengedett sebesség túllépése miatt a két járművezetővel szemben fejenként 90 ezer forint közigazgatási bírságot, valamint 6-6 közlekedési előéleti pontot szabott ki, míg a vezetés közben kézben tartott mobiltelefonnal videózás miatt a jogszabályban rögzített húszezer forint pénzbírságot szabta ki, valamint három közlekedési előéleti pontot rögzített”.

Vagyis G.w.M. 90 ezer forintos bírságot és 6 büntetőpontot, míg L.L. Junior 110 ezer forintos bírságot és 9 büntetőpontot kapott.