Lejárt a műszakija, pénzérméből gyártott hozzá pecsétet

2023.09.21. 13:03

Idén június 8-án egy lengyel férfi teherautójával a nyírbárányi határátkelőnél megpróbálta elhagyni Magyarországot, ám nem járt sikerrel. A határőr észrevette, hogy a járműnek három hónapja lejárt a műszaki vizsgája, így érvénytelen hatósági engedéllyel közlekedés miatt helyszíni bírságot szabott ki a sofőrre, akit nem engedte kilépni az országból.

Emberünk azonban nem esett kétségbe: egy debreceni benzinkútnál megállt, majd nekiállt magának érvényes műszakit fabrikálni. Ehhez először beszínezett egy lengyel pénzérmét, mellyel pecsétet hamisított az iratra, majd saját kezével új lejárati dátumot gyártott a régi helyett.

jhajdu


Azt hamar felismerte, hogy ugyanannál a határátkelőnél gyorsan gyanút keltene, így ezúttal Létavértesnél próbálta meg elhagyni az országot. A határőrök azonban itt is résen voltak, és az ellenőrzés során kiszúrták a hamis pecsétet. A lengyel férfit a Debreceni Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntettével vádolja, tettéért – melyet elismert – felfüggesztett börtönbüntetésre számíthat.