Vasúti átkelőknél fog ellenőrizni a rendőrség a közeljövőben

2023.09.24. 14:07

A Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete, vagyis a Railpol összehangolt, nemzetközi akciót szervez, amiből a magyar rendőrség is kiveszi a részét. A hivatalos cél, hogy növeljék a vasúti közlekedés biztonságát.

A beszédes Rail Action Week elnevezésű akció szeptember 25-én 7 órakor indul és október 2-án 7 órakor végződik. Az elnevezés annyiban csalóka, hogy vonatokhoz nem minden esetben lesz konkrét köze, a rendőrség sok esetben ugyanis az autósokra fókuszál.

szf c

A koordinált akció keretein belül a rendőrség a vasúti átkelők környékén fog ellenőrizni: figyelik majd, hogy mindenki betartja-e az áthaladási szabályokat, illetve kiemelten figyelnek minden rongálásra is. Kiemelten figyelik majd a mozgó vonatokra történő fel- és leszállást is.

A hivatalos kommunikáció szerint az akcióra azért van szükség, hogy növeljék a biztonságot. Erre szükség is van, hiszen Magyarországon nagyon sokan hagyják figyelmen kívül az átkelők jelzéseit, ami sok esetben balesettel, rosszabb esetben komoly tragédiával végződik.

Forrás: Police.hu