Egy halom koncepciót mutatott a Honda

2023.09.26. 17:24

A Honda is tiszteletét teszi a korábban Tokiói Autószalonnak nevezett, ma már Japan Mobility Shown-n (JMS), ahol rengeteg koncepcióját mutatja be a japán márka, köztük több négy- és kétkerekű járművet is.

SUSTAINA-C Concept és Pocket Concept

A rendezvény során egyszerre mutatják be a Sustaina-C és Pocket koncepcióautót és -motort. Míg az előbbi nagyon a Honda e-re hasonlít, addig a Pockettel párosítva ez inkább egy hommage a Honda City + Honda Motocompo párosra.

c230926eng sustainac

A képeken kívül annyit árultak el a két modellről, hogy újrahasznosított anyagokból készülnek, valamint az „erőforrás-körforgást” hivatottak bemutatni a két modellel. Hogy ez pontosan mit jelent, majd a bemutató során megtudjuk.

c230926eng pocket concept

SC e: Concept

Az SC e: Concept már egy földhöz ragadtabb koncpeciónak néz ki: egy villanyrobogó, aminek akkumulátora könnyen cserélhető. Ilyen akkumulátorból kettő is van benne, pontosabban kettő Honda Mobile Power Pack e: - így nevezeték el a benne található akkupakkot. Ezt több eszközbe és felhasználásra is tervezték, a kiállításon ezt is tervezik bemutatni.

Honda SC e: Concept
Honda SC e: Concept

Honda Specialty Sports Concept

A legizgalmasabb ponthoz már képet sem kaptunk, szóval várhatunk a bemutatóig. Ugyanis a Honda Specialty Sports Concept egy villany-sportautó lesz, ami a „vezetés tiszta örömét” hozza el. Mondjuk ha a vezetés tiszta örömével az e:Ny1-t akarják túlszárnyalni, akkor ne számítsunk sok jóra. Ha viszont a Civic Type-R a cél, akkor tényleg valami különlegeset kaphatunk.

HondaJet/Honda eVTOL

Bizony-bizony, a Honda is beszáll(t) az eVTOL bizniszbe, ahogy azt korábban a Suzuki is tette. Az eVTOL az elektromos, függőlegesen fel- és leszállni képes repülőgépeket jelenti. A bemutató során a cég a HondaJet Elite II-nek is bemutatja 1:1 arányú belterét. De az eVTOL-t is láthatjuk, igaz, azt csak 1:5 arányban.

Honda CI-MEV

A CI-MEV a Honda önvezető kisautója lesz. A kétüléses villanyautóval arra törekednek, hogy olyan sszemélyeket szolgáljanak ki, akik nehezen, vagy nem tudnak segítség nélkül közlekedni, vagy környezetükben nem elérhető a tömegközlekedés.

Honda CI-MEV
Honda CI-MEV

A JMS-en ezeken kívül több apróbb koncepciójukat és tervüket is bemutatják, ilyen lesz többi között az Avatar Robot, az Autonomous Work Vehicle és a Prologue prototípusa.