A Corolla alapjaira építhet kompakt pickupot a Toyota

2023.09.27. 06:20

Egészen érdekes iparági pletykák kaptak szárnyra a világ legnagyobb autógyártójának jövőbeni terveit illetően: a Toyota állítólag egy új, kompakt pickupot tervez a Corolla Cross alapjaira.

Bár nálunk Európában ez nem érződik, főleg Kanadában és Amerikában egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik kisebb méretű, könnyen vezethető és olcsón fenntartható pickupok iránt, mint a Honda Ridgeline, a Hyundai Santa Cruz vagy a Ford Maverick. Ilyen modelleket ráadásul viszonylag könnyű és egyszerű SUV-k alapjaira építeni, hiszen a nagyobb hasmagasság és a robusztusabb felépítés eleve adott.


Piaca tehát bizonyára lenne a Toyota ilyen autójának, ráadásul a Corolla Cross személyében egy ideális alap is rendelkezésre áll. A normál Corollával közös platform akár módosítások nélkül is megfelelő lehet egy könnyű platós számára, ahogy a 197 lóerős hibrid hajtáslánc is alkalmasnak tűnik a feladatra. Elég lenne tehát finomhangolni az összetevőket, és rajzolni egy új karosszériát.


Bár a Corolla pickup mindezek alapján kis kockázatú és olcsón előállítható lenne, hivatalos megerősítés nem érkezett a Toyota részéről. Ennek ellenére sokan már a 2027-től vizionálják a