Új dizájnnal és 910 literes csomagtérrel érkezik a legnagyobb Skoda SUV

2023.09.27. 15:05

A Skoda Kodiaq jelenleg is futó változata egyben a legelső is, amit 2016-ban mutattak be, majd 2021-ben emeltek rá egy faceliftet. Lassan azonban érkezik a második generáció új külsővel és belsővel.

Legalább is a jelek szerint így lesz, hiszen most kiadtak pár lendületes skiccet, amiken már az új Kodiaq látható. Az autó fő arányai ezek alapján nem változnak majd jelentősen, a formanyelv viszont úgy tűnik, hogy sokat finomodott.

A rajzok alapján az új Kodiaq elegánsabb és dinamikusabb lesz, mint a jelenlegi modell. A részletei nem véletlenül tűnnek ismerősnek, hasonlóakat láttunk már például az elektromos Enyaq-nál is. Hangsúlyosabb lesz a díszrács, és sokkal agresszívebbnek tűnnek a fényszórók is.

Az első és hátsó lökhárítók ugyanakkor letisztultabbnak, sikkesebbnek látszanak. Előbbieknél is jól látszik, hogy az újdonságnál a felületek fény-árnyék játékain sokat finomítottak. Bár az eddigi Skodáknál is gyakran nyúltak a vonalzóhoz, a skiccek alapján úgy tűnik, hogy ezúttal szinte minden részlet geometrikusnak ígérkezik.

A beltérről már korábban mutattak képeket, így arról tudjuk, hogy otthonosabb és elegánsabb lesz, mint az elődmodellé. A méretekről egyelőre kevés konkrét számot ismerünk, de azt elárulták, hogy az újdonság teljes hossza 61 milliméterrel nő majd. Azt is elmondták, hogy a csomagtér 75 literrel lesz nagyobb, amivel elképesztő 910 literes lesz a végeredmény.

Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy a túlzó koncepciórajzok és a valóság között minden esetben van különbség, a kérdés már csak az, hogy mekkora. A hivatalos bemutatóra se kell már sokat várni, addig pedig itt vannak ezek a vázlatok.

Forrás: Skoda