Részben kézzel készült, sportos kupé lehet az R8 elektromos utódja

2023.10.01. 15:35

Az elektromos átállás egyik fontos kérdése, hogy az egyes gyártók a villany-érába is átemelik-e korábbi belső égésű modelljeiket, vagy inkább a benzingőzzel együtt tőlük is elköszönnek. A Volkswagen háza táján már felröppentek hírek, hogy tovább élhet a Golf név, de most úgy tűnik, az Audinál is készülnek valami nagyra.

Az Autocar belsős forrásokra hivatkozva arról ír, hogy a német gyártó már dolgozik R8 szupersportautó elektromos utódján, mely megtartja benzinzabáló nagyapja alapvető filozófiáját: egy részben kézzel készült, kétajtós, versenyautókat idéző karakterű sportkocsi lesz, melynél nem találni erősebbet a márkán belül.

A225051 large


Bár ezt az Audi természetesen nem erősítette meg, néhány apró jelből ítélve van rá esély, hogy tényleg terveznek valamit.

Mikor az Audi technikai igazgatóját, Oliver Hoffmannt arról faggatták, a jelenleg rendelkezésre álló platformok közül alkalmas-e valamelyik egy alacsony példányszámban készülő elektromos sportautó számára, konkrét, kijelentő választ adott. Eszerint egyedi alapot építenek, melyet több platform alkotóelemeiből állítanak össze: „Ikonokról, sportautókról és hasonlókról beszélek. Fogunk rendszereket és modulokat használni az [SSP] platformból [...]. [De] ezekhez az autókhoz más platformok elemeit és rendszereit is használjuk majd." Ez erős utalás arra, hogy a márkának lesznek elektromos sportautói, melyeken már jelenleg is folyik a munka.