Már közúton tesztelik a hidrogénes Honda CR-V-ket

2023.10.04. 17:54

A Honda még februárban mutatta be  következő-generációs üzemanyagcellás technológiáját, melyet a General Motors-szal közösen, valamint teherautós felhasználásra az Isuzu és a Dongfeng közreműködésével fejleszt. A projektről viszont azóta csönd van, de ez nem azt jelenti, hogy ne haladnának vele.

Sőt, a jelek szerint annyira jól haladnak vele, hogy Japánban már közutakon tesztelik a hidrogénhajtásos Honda CR-V-t, és ezt nem is titkolják. Ugyanis egy Twitter/X felhasználó több fotót is megosztott egy kékre fóliázott CR-V-ről, ami tele van Hydrogen felirattal.

Az autón viszont pár részletet elrejthettek, ugyanis a féklámpák C oszlopba felkúszó részét lefóliázták, ahogy az első fényszórókba is picit belenyúlik. Továbbá a féklámpák halványkék árnyalatú fóliát kaptat, de ez lehet csak a tesztautók kiváltsága.

F6YC11pbwAAq5rl

Fóliázástól függetlenül az első lökhárító jelentősen eltér a többi, eddig ismert modelltől. A hűtőrács például két részre van osztva és az oldalsó légbeömlők is sokkal nagyobbak. A hátsó lökhárító egyedül abban más, hogy nincsen kivágás rajta a kipufogóknak.

F6YC11pbcAAjtXE

Egy japán szakportál felkereste a Honda PR-osztályát az autóval kapcsolatban, akik elmondták, hogy az autó nem reklámcélzattal lett az utcákra küldve, hanem alapos tesztelési célból. Ezáltal feltételezhető, hogy a hidrogénes CR-V már hamarosan gyártásra is készen állhat.