Valósággá válhat a sportos Toyota Prius

2023.10.09. 15:58

A Toyota még június elején mutatta be Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition-t, amit a 24 órás Le Mans centenáriumának alkalmából készítettek. Az autót életnagyságban is megalkották, viszont ez csak egy koncepció volt - de egyes pletykák szerint mégis lesz GRMN (Gazoo Racing Masters of Nurburgring) Prius.

A japán Best Car portál szerint a Toyota komolyan gondolja, hogy a Priusból egy sportos verziót is készítsen, méghozzá a plug-in hibridPrime verziójából. A PHEV Prius 223 lóerős, de a GRMN verziója elvileg 300 lesz.

00 H06 3713

Viszont az autó nem csak erősebb lesz (ha lesz egyáltalán), hanem erősebb fékeket és keményebb futóművet kap, valamint a váz szerkezeti merevségén is javíthatnak, ahogy ezt a GR Yarisnál is tették. Viszont ha tényleg a Prime verziót veszik alapul, akkor lehet, hogy elsőkerekes lesz, ugyanis csak ezzel a meghajtással kapható.

A GRMN Prius valószínűleg átvesz egy-két dizájnelemet a cikk elején említett koncepcióautóról, de ne számítsunk annyira versenyautós külsőre - meg ne is vegyünk még 100 százalékig biztosra, hogy lesz ilyen Prius.