Újabb tömeges autótűz: összeomlott egy londoni reptér parkolóháza

2023.10.11. 13:33

Újabb jelentős, tömeges autótűz pusztított, ezúttal a londoni Luton reptér parkolóházában – írja a BBC. A helyi tűzoltók valamivel 21:00 előtt kaptak bejelentést arról, hogy az épület felső emeletén ég egy jármű. A lángok ezután gyorsan továbbterjedtek.

Bár az autótüzeket mostanában szereti a közvélemény elektromos járművekhez kötni, – annak ellenére is, hogy ezek jóval kevésbé hajlamosak a kigyulladásra – itt most egészen biztosan nem erről van szó. A helyi tűzoltóság szerint a lángok egy dízel Range Rovernél csaptak fel először, mely nem sokkal korábban hajtott be a parkolóházba. Valószínűleg véletlen balesetről van szó, szándékos gyújtogatásra semmi nem utal.

 A tűz idővel a felső emelet nagy részét beborította, és a magas hőmérséklet végül az épület részleges összeomlásához vezetett.

A lángoló parkolóház miatt egészen másnap délután háromig a Luton reptér összes járatát törölték, az utasoknak pedig el kellett hagyniuk a létesítmény területét.

 A parkolóházban körülbelül 1500 autó állt. Füstmérgezés miatt összesen négy tűzoltót és egy reptéri dolgozót szállítottak kórházba. A tüzet reggel 9 órára sikerült eloltani.