Használtautókra is 5 év garanciát ad a Hyundai az Egyesült Királyságban

A magyar nepper megveszne: garancia használt Hyundai-okra

2023.10.16. 06:12

Bizonyára sokan megtapasztaltuk már, hogy használtautót vásárolni mennyire stresszes és kiszámíthatatlan dolog. Bár az előzetes átnézés persze nagyban segíthet jó döntést hozni, az ember általában csak a vásárlás utáni hónapokban tudja meg, mit is kapott a pénzéért. Joggal irigykedhetünk hát az Egyesült Királyság polgáraira, hiszen itt meglepően nagylelkű, használtautókra érvényes garanciát kínál a Hyundai, melynek időtartama akár 5 év is lehet.

A Hyundai Promise Approved Used Cars programban 3,5 évnél fiatalabb, 96 ezer kilométernél kevesebbet futott benzines és dízel Hyundai modellek vehetnek részt. Elektromos, plug-in hibrid és hibrid autók esetében a korhatár 3 év, míg a kilométer korlát ugyanúgy 96 ezer. Ráadásul a szolgáltatás részét képezi még 24 hónap ingyenes útmenti segítségnyújtás, valamint 30 napos, vagy 1000 mérföldes cseregarancia is, egyéb előnyök mellett.

IMG 7341


Cserébe a Hyundai csupán azt kéri, hogy a tulajdonosok évente egyszer hozzák be járműveiket egy alapos átnézésre. A garancia részben, vagy teljesen elektromos meghajtású modelleknél 161 ezer kilométer után véget ér, ám benzines és dízel autóknál nincs ilyen korlátozás.

Hogy a programban csak a gyártó által meghatározott, vagy az összes kritériumoknak megfelelő használtautó részt vehet-e, nem egyértelmű.

Persze mindez a gyártónak is megéri, hiszen így várhatóan jelentősen növekszik majd a drága márkaszervizeik forgalma.

Forrás: carscoops.com