Ingyenes szolgáltatásokkal segíti a téli felkészülést a rendőrség

2023.10.19. 13:38

Az ősz beköszöntével rövidülnek a nappalok és romlik az időjárás, melyek együtt mind rontják a biztonságos közlekedés feltételeit - írja a police.hu. Ezekhez a megváltozott körülményekhez a sofőröknek és járműveiknek egyaránt alkalmazkodniuk kell.

Az autók vezetőinek érdemes nagyobb követési távolságot és rossz időjárás esetén lassabb sebességet tartani, különösen, ha gyakorlatlan sofőrökről van szó. A rendőrség szerint ilyen esetekben egy vezetéstechnikai tréning aranyat érhet.

havas

A járművek felkészítése is létfontosságú. Elsősorban a futóművet, akkumulátort, gumiabroncsokat, világítást és az ablaktörlőket érdemes átnézni, de olyan kiegészítők beszerzése is erősen ajánlott, mint a jégkaparó vagy jégoldó spray, és a téli ablakmosó folyadék.

Hogy a telet mind a sofőrök, mind autóik felkészülten várják, útjára indult a Látni és Látszani 2023 elnevezésű országos akció, melynek keretében ingyenes járműátvizsgálást és szemvizsgálatot kínálnak a lakosság számára október 18-a és december 3-a között. Ennek feltételeiről és részleteiről a latnieslatszani.hu weboldal nyújt további tájékoztatást.

Természetesen az autósok mellett a kerékpárosokra és gyalogosokra is nagyobb veszély jelent a tél, így nekik a rendőrség ingyen láthatósági eszközöket kínál a Light Friday nevű kezdeményezés keretében, november 3-án, reggel 8 és délután 2 óra között.