Gyerekek toltak el az útból egy 750 lóerős Lambót Szegeden

2023.10.20. 12:46

Nem mindennapi videót vett fel a szeged365.hu egyik olvasója a közelmúltban Szegeden: a felvételen az látszik, hogy gyerekek tolnak odébb egy Lamborghini Aventador SV-t.

A pár másodperces videóból nem derül ki, hogy miért kellett tologatni a szerencsétlen szupersportautót, az azonban igen, hogy mindezt a hatalmas szárnynál fogva teszik, ami nem tűnik a legjobb megoldásnak.

Forrás: Szeged365
Forrás: Szeged365

A segítő szándék és a lelkesedés azonban tíz pontos, aminek biztosan nagyon örült a a pórul járt autó tulaja. Az pedig borítékolható, hogy a gyerekek is élvezték a dolgot, hiszen normál esetben ilyen autót a legtöbben csak képeken látunk.

Az Aventador SuperVeloce LP 750-4, vagyis SV egyébként nem egy kimondottan gyakori darab, hiszen mindössze 600 darabot gyártottak belőle. Az Aventadorok között is egy különleges változat: az alap az LP 700-4, fölötte van az S, afölött pedig az SV. Ugyanakkor nem az SV a csúcs, hiszen van az annál is durvább SVJ, az abszolút csúcs pedig az Ultimate.

Az SV-be a többi Aventadorhoz hasonlóan 6,5 literes, V12-es szívómotort szereltek, ami ebben a változatban 750 lóerőt tud. Az összkerekes Lamborghini – az összes Aventador ilyen – 2,8 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége pedig valahol 350 km/h körül alakul.

Már az összes Aventador SV-t eladták rég, hiszen 2015 és 2017 készült a típus. Aki egy ilyen ritka Lambót szeretne venni, mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hiszen egy használt példány ára nagyjából félmillió dollár, azaz bő 180 millió forint.

Forrás: Szeged365