A Honda Prelude hibrid coupéként tér vissza

2023.10.25. 12:47

Az utolsó Honda Prelude 2001 októberében készült Japánban, úgyhogy az idei Japan Mobility Show egyik sztárja mindenképp a Honda Prelude Concept, mely a márka szerint gyártásra szánt formaterv egy nem részletezett hibrid hajtáslánccal. Ez annyit jelent, hogy hamarosan az utcán is lehet.

PRELUDE Concept

A Honda a prémium Acura márkán keresztül visszahozta az Integrát Amerikában. Márpedig ha az Egyesült Államok megkaphatja a négyajtós sportszedánt akár a Civic Type-R 320 lóerős motorjával is, akkor Európában elektrifikált fronton nyugodtan visszatérhet a coupé stílus is, mondjuk a Honda esetében a jól bevált Prelude néven. Jelenleg nagyon fontos a CR-V két hibridje, ám a Civic fölé pozícionálva a Hondának jól jöhet egy ilyen újdonság.

A Prelude márkanév pedig tökéletes lehet az állóvíz felkavarására. Sportos, elérhető, hatékony hibrid coupé a terv, a Honda pedig szeretné is megcsinálni. A Japan Mobility Show fehér Prelude koncepciója garantáltan érdekli a közönséget, és valódinak érződik már most is, hiszen láthatóan nagyon közel van a sorozatgyártáshoz szükséges állapothoz.

Klasszikus arányok normális méretben, a Honda pedig szűkszavúan ugyan, de izgalmas menetdinamikai tulajdonságokat is ígér. Meglátjuk, mikor lehet belőle valóság, ám azt tudjuk, hogy a Honda új elektromos platformja csak 2025-re lesz kész, addig pedig maradnak a hibridek.

Annak is érdemes örülni, hogy a Prelude kétajtós sportautóként tér vissza, és nem mondjuk crossoverként, mint a Mitusbishi Eclipse vagy a Renault Espace. Érdekes módon azt is pletykálják, hogy a Toyota visszahozná a Celicát. Úgy látszik, tényleg nagyjából húsz év kell az ilyen autóipari visszatérésekhez, a Honda pedig most szeretne nagyot gurítani a műfajban.

Honda Prelude, elektromosan: