Két év múlva jöhet a hibrid Porsche 911

2023.10.25. 14:41

Tudjuk, hogy a hibrid rendszereket mire használják a sportautókban. Még nagyobb teljesítmény elérésére úgy, hogy közben a károsanyag-kibocsátás is csökken a használható elektromos rásegítéssel. Speciel a Porsche 911-ről tudjuk, hogy marad belsőégésű, ameddig csak lehetséges. Márpedig a benzines 911 úgy maradhat a legalitás jó oldalán, hogy nagyjából két év múlva már hibrideket is kaphatunk belőle.

b-Optimiert in Leistung, Drehmoment und Emissionen der Sechszyli

A Porsche 911 túl van már pár erős technológiai váltáson. Ami viszont változatlan, hogy 1964 óta lehet hathengeres boxermotorral kapni, ezen pedig a jövőben sem szeretne változtatni a gyár.

Arról évek óta szólnak a pletykák, hogy a jelenlegi 992-es generáció ráncfelvarrásával jön a hibrid is. Ráadásul az első hibrid 911 egy olyan világba érkezik, melyben a Boxster és a Cayman, vagyis az elvileg középmotoros Porsche-platform már teljesen elektromos.

Amíg a Porsche azon tanakodik, milyen hangja legyen az elektromos Caymannek, az is valószínű, hogy a 911 nem plug-in tecnológiával lép majd be az elektrifikált sportautók mezőnyébe, hiszen a tömegét mindenképp szeretné kontroll alatt tartani a cég.

S23 1150 fine

A Motor Trendnek Frank Moser 911/Boxster/Cayman-főnök beszélt minderről, mi pedig csak tippelni tudunk, hogy a 992.2 Turbo S, a következő GT2 RS, vagy éppen egy alap 911 Carrera lehet majd az első villannyal feljebb húzott 911 ajánlat.