Bajban a Volkswagen terve, 2000 embert küldhetnek el jövőre

2023.10.30. 05:52

A Volkswagen óriási, de szükséges lépést vállalt az elektromos modelljeinek alapját adó PPE nevű platformjával, amelynek fő erőssége a szoftverben rejlik majd. Egy üzleti lap információi szerint azonban nem úgy alakul a fejlesztés, ahogy tervezték, egy újrastrukturálás keretében mintegy 2000 munkavállalót küldenének el jövőre.

Az 1.2-es architektúra az idén év végére ígért Q6 e-tronban debütált volna, ám a bemutatkozót az autóéval együtt márciusra halasztották, a 2025-re ígért 2.0-s verzió projektje pedig teljes újratervezés alatt áll. A Volkswagen csoport nincs híján a túl gyorsan piacra dobott villanyautókkal szerzett tapasztalatoknak, a dízelbotrány utáni megújulás kulcsának szánt ID.3 korai példányaiban hemzsegtek a bosszantó hibák. Valószínűleg egy hasonló fiaskót próbálnak elkerülni a későbbre tolt bemutatóval.

Az újrastruktúrálásnak a beszámoló szerint várhatóan áldozatai is lesznek, a szoftverért felelős Cariad fejlesztőrészleg 2000 munkavállalóját bocsáthatja el. Szóvivőjük szerint tudnak az átalakításokról, pontos információkat azonban nem kaptak arról, hogy melyik területeket érintheti, ám nem fogadják el a munkahelyek effajta megszüntetését.