Ingyen AirTageket osztanak az amerikai főváros autósainak

2023.11.06. 06:05 Módosítva: 2023.11.06. 06:25

Washington D.C. néhány kerületében kísérleti jelleggel Apple AirTageket oszt a város önkormányzata. A cél, hogy a lopott autókat sokkal egyszerűbben találhassák meg a hatóságok, ezzel csökkentve a bűnözési hajlandóságot. Az AirTag lényege, hogy amennyiben egy Iphone-nal kerül kapcsolatba, azonnal jelenti a pozícióját annak az eszköznek, amelyhez eredetileg regisztrálták. Az nyomkövetők darabonként 30 dollárba, azaz kicsit több, mint tízezer forintba kerülnek.

A kisméretű korongokat praktikusan fel lehet akasztani egy kulcstartóra
A kisméretű korongokat praktikusan fel lehet akasztani egy kulcstartóra
Fotó: Getty Images

Az autólopások hatalmas problémát jelentenek az Egyesült Államokban. A hatalmas városok és szinte ugyanolyan autók országában igen nehéz felkutatni az elkötött példányokat,  az autólopás pedig a modern eszközök segítségével egy gyorsan változó, már-már hackertudást igénylő feladatot is jelenthet, ám ez azt jelenti, hogy egy hozzáértő még egyszerűbben és még gyorsabban tud autót lopni.

Az intézkedés nem példátlan: korábban New York Cityben oszott AirTageket a város rendőrsége és önkormányzata, kifejezetten a gyakran lopott Hyundai illetve Kia modellek tulajdonosainak.

Forrás: Autoblog