Így táncol nyélen az új Ford Mustang versenyautó

2023.11.26. 09:12

Rohamosan közeledik 2024, és vele együtt a Ford új GT3-as versenyautójának debütáló szezonja. Bár a Mustang GTD alapjaira épülő modellről már több képet és rövid videót is láttunk, most végre éles körülmények között, nyélgázon is megleshetjük és hallgathatjuk.

Az Italiansupercarvideo nevű YouTube csatorna felvételein az Italian Dinamic GT csapat az olasz Misano versenypályán teszteli az új Mustang versenyautót, mely a tervek szerint a GT World Challenge Europe 2024-es szezonjában áll majd rajthoz. Ennél is nagyobb öröm, hogy a Proton Competition jóvoltából a Le Mans-i 24 óráson is láthatunk majd GT3-as Fordokat. Bár a legendás egynapos viadal sokáig GTE kategóriás autókat futtatott a prototípusok mellett, az idei évvel az egyre drágább és néptelenebb géposztály helyét a GT3-as szabályrendszer veszi át.

 Az új Mustang versenyautót egy öblösen üvöltő 5,4 literes szívó V8-as hajtja, melyet amennyire lehet, az első tengely mögé toltak. Bár a motor erejét nem tudjuk, a GT3-as szabályok 600 lóerőben maximalizálják a teljesítményt, így a valós érték ekörül lehet. Érdekesség, hogy a jobb súlyelosztás érdekében a hatsebességes szekvenciális váltó a hátsó tengelyen kapott helyet.

A felvételeket elnézve az Italian Dinamic GT csapatára vár még némi munka a 2024-es szezon előtt, ugyanis bár az új Mustang gyönyörűen szól, láthatóan idegesen viselkedik a kanyarokban.