Legyártották a hatmilliomodik BYD plug-in és villanyautót

2023.11.29. 16:20

Újabb fontos mérföldkövet ért el a kínai BYD, legyártották hatmilliomodik plug-in és elektromos (New Energy Vehicle - NEV) autójukat.

A hatmilliomodik autójuk a kínai Zhengzhouban készült el, ami egy hangzatos FangCheng Bao 5-ös plug-in hibrid SUV volt (a FangCheng a BYD egyik almárkája). A gyártó közleményében megemlítette, hogy októberben is egy fontos eredményt értek el: egy hónap alatt 300 ezer NEV-t értékesítettek globálisan.

Ez a FangCheng Bao 5
Ez a FangCheng Bao 5

A BYD-nak egyébként nem tellett sok időbe, hogy elérje ezt a mérföldkövet, ugyanis augusztusban jelentették be, hogy elkészült az ötmilliomodik NEV-jük (az egy Denza N7 volt). Ha pedig érdekel, hogy milyen lehet egy BYD villanyautó, akkor mindenképpen olvasd el Bence kollégánk tesztjét:

A BYD-t 2003-ban alapították, de az első plug-in hibrid autójukat 2008-ban kezdték el sorozatgyártani. Egyébként hasonló eredményt a Tesla ért el nemrég, ők az ötmillimodikat ünnepelték még szeptemberben (bár ők csak villanyautókat gyártanak). Az autógyártók egyik legnagyobbika, a Toyota pedig a 300 milliomodik autóját gyártotta le novemberben.