Riktító szín nélkül is pofátlanul formás az új Genesis koncepció

2023.12.04. 16:30

A Gran Turismo nemcsak egy remek játék, de az autógyártóknak is fontos platform, ugyanis az évek során rengeteg extrém, a játéknak dedikált koncepcióautójukat láthattuk már benne. Ehhez a csoporthoz csatlakozik a Genesis a legújabb koncepcióautójával, az X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo Concepttel.

A Genesis X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo Conceptet (nevezzük röviden X Berlinettának) a Gran Turismo World Series World döntője alkalmából mutatták be Barcelonában, ami januártól lesz elérhető... a Gran Turismo 7-ben.

Függetlenül attól, hogy csak digitálisan lesz elérhető az X Berlinetta, rengeteg technikai részletet osztottak meg róla. Az orr-középmotoros autót egy „Lambda 11 V6-os” (így áll a sajtóközleményben, de valószínűleg Lamdba II akart lenni) motor hajtja, amelyet a Genesis Yasa E elektromos motorral egészítettek ki. Így az autó összteljesítménye 1071 lóerő, és 1377 Nm nyomaték leadására képes.

Az autó dizájnja jelentősen hasonlít a nemrégiben bemutatott X Convertible, valamint a még tavaly bemutatott X Speedium koncepcióautóéra. Mindhárom modell esetében visszatérő elem az első ajtókig elnyúló menetfény, amely az autó orrán háromszöget formál. Dupla féklámpái hozzák a mostani Genesisekre hajazó formavilágot, csak egy kicsit extrémebb kivitelezésben, elvégre egy koncepcióról van szó.

A nagyon alacsony, de hosszú X Berlinetta légellenási együtthatója 0,34, bár az autó méreteit nem közölték, ahogy a súlyát sem.

Belterében vegyítették a versenyautók és a Genesisek jellemzőit, így többek között egy olyan kormányt terveztek bele, aminek közepén egy kijelző kapott helyet, ezen kívül pedig egy az egész műszerfalon átívelő kijelzőt láthatunk.

Az autót minden Gran Turismo 7 felhasználó megkapja ingyen a január 24-ei frissítéssel.