Örülhetnek a magyar villanyautósok: márkafüggetlenül használhatók már a Tesla-töltők

2023.12.08. 16:39

Sok elektromos autóval közlekedő számára lehet könnyítés, hogy mától az itthon található tíz Tesla Supercharger állomásból nyolcat már olyanok is használhatnak, akiknek nem Teslájuk van. Ennek köszönhetően összesen 92 töltőoszloppal több helyen tölthetnek azok a villanyautósok, akik nem az amerikai márka mellett tették le voksukat.

A Tesla telefonos applikációjában már meg is jelentek azok a pontok, amiket bárki használhat. Azt viszont fontos kiemelni, hogy akinek nem Teslája van, az kénytelen drágábban tölteni, hacsak nem fizet elő. 5000 forintos havidíj mellett ugyanaz a 197 ft/kWh-s tarifa vonatkozik mindenkire, enélkül a márkán kívül esők 266 ft/kWh-s áron tölthetnek.

supercharger

A Magyarországon található tíz Superchargerből kettőt, a győrit és a sormásit nem húzták bele a listába, ott még mindig csak Teslákat tölthetünk. Ezzel szemben Budapesten, Debrecenben, Fóton, Törökbálinton, Szigetszentmiklóson, Miskolcon, Szegeden és Székesfehérváron ma reggeltől már bármilyen elektromos autóval élhetünk a gyorstöltés előnyeivel.

Forrás: Villanyautósok