Most a tiéd lehet Ken Block egykori raliautója

2023.12.12. 17:36

A Bring a Trailer nevű aukciós oldalon tűnt fel egy önmagában is látványos Subaru Impreza 2,5 RS, melyből a Vermont SpotsCar faragott vérbeli raliautót. Ennek a konkrét példánynak ráadásul egy igen híres gazdája is akadt az egy éve elhunyt Ken Block személyében.

A japán csodát egy MoTec motorvezérlő modullal megtámogatott négyhengeres turbós boxermotor mozgatja, melynek erejét egy állítható középső differenciálmű juttatja el az első és hátsó sperrdifikhez. A jó úttartásról Öhlins felfüggesztés és 15 centis Speedline Corse kerekek gondoskodnak. A számos további ralis kiegészítő sorában bukókeretet és kartervédőt is találunk.


Ken Block Alex Gelsomino navigátor segítségével a 2006-os X Games raliversenyén összetett harmadik helyet szerzett a szóban forgó Impreza volánja mögött, melyet 2007-ben egy második hellyel spékeltek meg. Az autót végül 2009-ban adták el Mark Fox raliversenyzőnek, aki több viadalon is rajthoz állt vele.


A komoly motorsportos múlt egyben azt is jelenti, hogy az Impreza közel sem hibátlan: az elülső splitter repedt, de a kasztnin több más harci sérülést is találni.


Az aukció december 20-án zárul. A cikk megírásának pillanatában pedig 46 250 dollárnál (16,36 millió forint) áll a licit, de vélhetően még jóval feljebb kúszik.