A Volkswagen és a Renault közösen fejlesztene olcsó villanyautót

2023.12.12. 13:43

A Volkswagen partnert keres egy olcsó városi villanyautó kifejlesztésére. A német Handelsblatt gazdasági lap információkat szerzett ennek kapcsán egy olyan személytől, aki a folyamathoz köthető. Tőle tudták meg, hogy a Renault potenciális partner lehet a dologban.

A Renault nem akarta kommentálni a jelentést és egyelőre a Volkswagen sem erősítette meg a dolgot a sajtónak. Az viszont biztos, hogy a mind a két gyártó egy olcsó és kicsi, városi elektromos autót fejleszt. A franciák a Twingo nevet támasztanák fel egy elektromos kisautóval és az első generáció formai elemeit használnák ehhez fel. Emellett a Volkswagen az ID.1-et tenné meg olcsó városi kisautónak, ami valószínűleg egy új platformra kerülhet majd.

IMG 5210

A Volkswagen csoport vezérigazgatója, Oliver Blume egy berlini konferencián korábban még azt mondta, hogy lehetségesnek tartja egy 20 000 eurónál (bő 7,6 millió forint) olcsóbb elektromos kisautó piacra dobását 2025 tájékán. Ehhez jöhet nekik majd jól segítségképp a Renault, bár ők a Twingo koncepcióval kapcsolatban inkább 2026-os bemutatásra számítanak.

Forrás: Autocar