Kabrió, kupé vagy inkább pickup Dustert vennél?

2023.12.13. 17:52

A világhírű magyar virtuáltuner, vagyis X-Tomi rendszeresen megmutatja, hogy mit lehetne még kihozni egyes típusokból. Van, ami inkább csak vicces, de olyan is akad, ami a képek alapján kihagyott ziccernek tűnik.

Most a közelmúltban bemutatott Dacia Duster több alternatív verzióját rakta össze: a kupé, a kabrió és pickup Duster is nagyon adja, bár szinte biztos, hogy a Dacia soha nem gyárt majd ilyesmit. Sajnos.

A Duster eleve erős alap, az új generáció a szögletes vonalvezetésével és az ötletes részleteivel kimondottan jól mutat. Ebbe az egyébként jól kitalált formavilágba jól belenyúlni nem könnyű, de X-Tominak már van benne rutinja, így hát ezúttal se lehet panasz a végeredményre.

A kupé-SUV a mai trendeknek megfelelően ezúttal se egy kétajtós autót takar, az ötajtós Duster teteje lett csupán lejtősebb. A manapság divatos fazon váratlanul jól áll a Dusternek: a szögletes, geometrikus formákat ügyesen oldja a lefelé ívelő tetővonal.

A kabrió még ennél is érdekesebb, hiszen hobbiterepjárókból nagyon ritkán készül ilyesmi. Itt már több trükkre volt szükség: ez már kétajtós, illetve a szélvédő szögén és magasságán is változtatni kellett, hogy működjön a dizájn. Furcsa, de mégis szimpatikus külsejű darab lett, bár kíváncsiak lennénk, hogyan mutatna olyankor, amikor felkerül rá a tető.

Sőt, digitális formában elkészült a pickup, a háromajtós és a fapados Duster is. Az összes közül a pickup néz ki a legjobban, az annyira menő és arányos, hogy szinte könyörög érte, hogy a Dacia tényleg elkészítse - volt már rá példa. Reméljük a legjobbakat.

Ha érdekel több ilyen érdekes, virtuális átalakítás, X-Tomi munkásságát ide kattintva tudod követni.

Forrás: X-Tomi Design