Úgy keresztbe vágták a Dacia Springet*, hogy azt még egy driftbajnok is megirigyelné

2023.12.14. 12:42

A drift szűnni nem akaró gigantikus népszerűségnek örvend már évtizedek óta, így mindig lesznek új arcok, akik szeretnék kipróbálni. A csúszkálásnak azonban különböző helyeken különböző formái elterjedtek.

BLABLA

Az araboknál például a tafheet a menő: ott nem a precíz, minden milliméterében irányított csúszás a lényeg, hanem a tempó. Ott leginkább arról van szó, hogy hatalmas sebességgel belengetik az autót egyenes úton, majd kordában tartják a jobbra-balra csúszkálást.

Forrás: drifttrayz - Instagram
Forrás: drifttrayz - Instagram

Utóbbit sokféle autóval lehet hatékonyan csinálni, még csak tuningoltnak se kell lennie. Ők általában nagyobb tengelytávú Toyotákkal tolják, de van, aki másban látja a potenciált. Itt van például ez a brazil arc, aki a Dacia Spring ikertestévérét, egy Renault Kwid E-Tech Electricet vág keresztbe, nem is akárhogy.

A sofőr a harmatos, elektromos kisautót úgy felgyorsítja, ahogy csak tudja, majd keresztbe rakja. Jobbra-balra csúszás nincs, csak egy 360 fokos forduló, de a mutatvány így is meredeknek tűnik.

Azt is érdemes kiemelni, hogy a pilóta nem túl okos, vagy minimum tesz mások testi épségére, ugyanis mindezt egy településen belül, közúton, forgalomban csinálta. Bár a produkcióban nem volt hiba, ez nem menti fel, hiszen az ilyesmi nagyon sokféleképpen sülhet el rosszul.

Forrás: drfittrayz - Instagram