A Suzuki kivonja három modelljét Európa legnagyobb piacáról

2023.12.18. 16:28

A Suzuki megváltoztatja modellkínálatát Európa egyik legmeghatározóbb piacán, Németországban: 2024 közepétől nem lesz kapható az Ignis, a Jimny és a Swift Sport – írta az Auto Bild.

„A Suzuki Ignis, Swift Sport és Jimny jelenlegi formájában megszűnik a német piacon 2024 közepétől” – közölte a japán vállalat.  A döntés mögött magyarázatuk szerint a környezetvédelmi szempontok, szabályozások állnak.

A három érintett modellből jelenleg csak egy biztos, hogy visszatér valamilyen formában, mégpedig a Swift. Ugyanis az új generáció 2024 áprilisától lesz elréhető, bár arról még esett szó, hogy lesz-e belőle Sport verzió.

A Jimnyt 1998-ban, az Ignist pedig 2000-ben kezdték értékesíteni Németországban. E két modellnek utódja jelenleg nincs, de elképzelhető, hogy a jövőben már csak tisztán elektromos meghajtású autókként visszatérnek.

A Suzuki terve ugyanis az, hogy a 2030-as pénzügyi év végéig öt villanyautót vezet be az európai piacra. Arról nem esett szó, hogy a német piacon történő változás kihatással lesz-e a többi európai ország modellpalettájára.

A magyarországi Suzuki őszi rendezvényén szóba került a vállalat jövője, amiről  ebben a cikkben írtunk: