Kombi M5-ös BMW-t hozott a mikulás karácsonyra

2023.12.22. 15:12

Még egészen friss az élmény az új 5-ös BMW-vel kapcsolatban, amit egy horvátországi bemutatón próbálhattunk ki először. Viszont az M-részleg nem lazsált, és egy ideje már dolgoznak a felső-középkategóriás szedán sportváltozatán, amiről most egy elég keveset mondó karácsonyi videót is mutattak.

A BMW online bemutatóját vártuk reggel óta, megelőlegezték, hogy az M5 kombiról lesz szó, és már tűkön ülve vártam a 11 órát. Egyszer csak látványos háttér jelent meg a közepén egy órával, majd visszaszámlálás. A sötétből kibukkant egy mikulás forma és sütivel a kezében elténfereg egy garázsig, ahol aztán a takarítók szívatására eldobja a morzsálódó sütit.

Ezzel akarták érzékeltetni, hogy mennyire sokkoló az M5 kombi - na jó, Touring - változata, amit becsomagoltak karácsonyi ajándéknak. A mintás huzattal bevont autó bár látványos, nem tudtunk meg róla túl sokat, így egy kicsit csalódáskeltő az esemény. Az egyetlen izgi részlet, hogy a végén felbukkan egy mondat: The ultimate electrified M power. Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy a következő M5 valamilyen hibrid lesz. A legnagyobb valószínűséggel az XM V8-as hibrid rendszerét fogják átdolgozni. Ezt megerősíti, hogy nemrég az M-részleg vezetője hasonló témában adott interjút és elmondta, hogy az új M5-ben biztosan V8-as motor lesz.

Néhány apróság azért visszaköszön a videóban, mint például a félig zárt vese hűtőmaszk vagy a vaskos első lökhárító. Látványos a hátsó szárny a csomagtérfedélen, illetve az oldalankénti dupla kipufogó. A karácsonyi csomagolás egyébként még álcafóliának is elmegy, mert a végleges forma nincs meg és néhány elemet azért látszólag gondosan letakartak.