68 millió forintért a tiéd lehet Ken Block egyik legőrültebb járműve

2023.12.23. 06:15

Ken Block a videóiban gyakran nagyon kívánatos járművekkel veretett, amik szinte kivétel nélkül legendákká érnek. Ha pedig eladásukra kerül a sor, akkor általában jó vastag árcédulával kerülnek ki a piacra. Érnek ennyit valójában? Valaki mindig lesz, akinek igen a válasz.

Ahogy biztos vagyok abban is, hogy ezért a 2009-es, erőteljesen átépített Ford F-150 Raptorért is ki fogják fizetni a 195 ezer dollárt, átszámítva 67,8 millió forintot. Már csak azért is, mert többek közt Ken Block veretett vele a havas hegyekben, miközben két profi snowboardos repült át felette. A látványos videó még 2014-ben jelent meg és bár nem a profi ralipilóta a főszereplő, azért fontos szerepe volt benne. Többek közt olyan helyeken tolja az átépített RaptorTRAX-nak, ahol nem merné bárki.

Mindezek mellett pedig a gépészetet sem szabad félvállról venni. A 2009-es alapot a 2013-as dizájnelemeivel frissítették fel egy kicsit és az 5,4 literes V8-as is ment a fenébe. Jött helyette egy 6,2 literes Boss motor, amit a biztonság kedvéért megfújtak egy Whipple kompresszorral. A rendszer így biztonságos 650 lóerőt présel ki magából, ez megy tovább a hatsebességes automata váltóba. Mivel egy Raptorról van szó, így mind a négy kerékhez érkezik hajtás, a tapadásra nem lehet panasz.

Főleg, hogy nem is kerekeken gurul az elmebeteg F150 RaptorTRAX, hanem speciális Mattracks 105M1-A1 lánctalpakon, hogy hóban is biztos legyen a tapadás. A futóművet sem hagyták gyári állapotában, egyedi alsó és felső lengőkarokat építettek be, míg a csillapításért tisztes méretű King lengéscsillapítók felelnek. Egy ilyen szettel már elég nehéz terepre el lehet indulni, ezért az F-150 RaptorTRAX egyedi haspáncélt és védőlemezeket kapott.

Az autó elején egy 76, míg fent az egyedi tetőrácson 127 centis LED-es fényhidak vannak, így az sem okoz gondot, ha ránk sötétedik. Persze vannak még itt egyedi fényszórók, platóvilágítás, és ha már plató: került ide egy egyedi bukókeret, ami alatt két kagylóülés kapott helyet, illetve a snowboardot is van hova csatolni.

Kagylóülés egyébként bentre is került egy masszív bukókeret alá, ha nagyot bukfenceznének, hiszen elég para helyeken mennek a videóban. Egy hegygerincen veretnek végig a hatalmas pickuppal, ami éppen csak olyan széles, mint a nyomvonaluk. Az autóhoz egyébként járnak Fifteen52 kerekek is, ha esetleg nem a hóban, hanem a sivatagban csapatnál.

Az idén elhunyt ralipilóta által vezetett RaptorTRAX-ot az LBI Limitednél lehet megvásárolni a fent említett horror összegért. Azért az tisztán látszik, hogy egy nagyon komolyan megépített járműről van szó, de egyértelműen hozzáad az értékéhez az, hogy Ken Block vezette egy videóban.

Forrás: Carbuzz