ChatGPT kerül a Volkswagenekbe, ezt már az új Golf GTI-n mutatták be

2024.01.09. 17:50

Az OpenAI ChatGPT-jében sokan meglátják a lehetőséget: most a Volkswagen jelentette be, hogy integrálják a chatbotot az autóik fedélzeti rendszerébe.

Ideális esetben ez kevésbé kínosan sül majd el, mint amikor egy Chevrolet kereskedés próbálkozott hasonlóval, és a ChatGPT Chevy helyett egy Teslát ajánlott az ügyfélnek.

Forrás: Volkswagen
Forrás: Volkswagen

A Volkswagennél azt tervezik, hogy a már meglévő, IDA nevű rendszerbe integrálják a ChatGPT-t, aminek az a célja, hogy segítse előbbi működését. Elméletileg egyfajta kiegészítésről lesz szó, ami akkor ad választ, amikor a gyári rendszernek nincs válasza a kérdésre.

A Volkswagen azt mondja, hogy biztonsági kockázatot nem rejt a dolog, ugyanis a ChatGPT nem fér majd hozzá az autó adataihoz, így nem is tudja azokat továbbítani. Sőt, elvileg minden kérdés azonnal törlődik. Egyelőre ennyit osztottak meg a rendszerrel kapcsolatban, a jövőben bizonyára részletesebb információkat is kapunk majd.

Forrás: Volkswagen
Forrás: Volkswagen

A Golf lesz az első modell, ami ChatGPT-vel kiegészített rendszert kapja, később a többi Volkswagenbe is integrálják a chatrobot képességeit. Ezzel együtt megszellőztették az új, faceliftes Golf VIII GTI belsejét is, hiszen a közölt képeken már ezt láthatjuk.

A frissített Golf belterében a leglátványosabb újdonság a műszerfalból jócskán kiemelkedő, az eddiginél sokkal nagyobb kijelző. Sokkal kevésbé feltűnő, ellenben annál örömtelibb, hogy a kormányon lévő érintőgombokat ezek szerint újra fizikailag is megnyomható darabok váltják. Utóbbi sokaknak lehet jó hír, hiszen a kormány érintőgombjait nem volt könnyű megszokni.

Forrás: Volkswagen