Gigantikus, a mostaniaknál is nagyobb kijelzőkkel támadna a Mercedes

2024.01.12. 16:01

Annak ellenére, hogy a vezetés közben telefonozó autósok komoly baleseti kockázatot jelentenek, az autógyártók egyre több képernyőt pakolnak modelljeikbe, a fizikai gombok rovására. Bár egyes kutatások szerint ez határozottan rossz irány, a Volkswagen pedig már visszakozott is a témában, egyes márkák nem tágítanak.

Ilyen a Mercedes, mely a Hyperscreen nevű, három hatalmas képernyőből álló infotainment rendszerével már elment a falig – legalábbis eddig ezt hittük. Markus Schäfer technológiai igazgató szerint azonban lehetne még ezen fejleszteni.

mercedes-benz-eqs-suv



A szakember az Autocarnak elmondta, hogy autóik műszerfala hamarosan egyetlen, nagyon elképesztő élményt nyújtó, ajtótól-ajtóig érő OLED képernyővé alakul, szerinte ez a következő evolúciós lépés.

Tekintve, hogy éjszaka a modern Mercedesek belseje így is karácsonyfára emlékeztet, nem vagyunk biztosak benne, hogy valóban ez lenne a jó irány. Nem is olyan régen még egészen más gondolatok mentén haladtak a gyártók: a Saabok egyik legkedveltebb funkciója volt például az éjszakai üzemmód, melyet aktiválva a műszerfalon kialudtak a fények – így segítve a sofőr koncentrációját.

Ti mit gondoltak? Még több képernyő kellene a modern autókba, vagy van bennük már épp elég?

Forrás: motor1.com