Két BYD SUV jöhet Európába, az egyik úszni is tud

2024.01.24. 12:21

A BYD már megjelent az európai piacon, jelenleg mintegy 7000 darab érkezik a tengeren a kontinensre. Eddig csak öt modelljük közül lehet válogatni (Seal, Atto 3, Dolphin, Han és Tang), de a jövőben a gyártó almárkái is megjelenhetnek az európai piacon.

Jelenleg két modell érkezéséről hallani a YangWang U8-ról és a Fang Cheng Bao 5-ről. Ebből az előbbi a globálisan ismertebb modell, ugyanis nem csak 1184 lóerős és akár helyben is megfordul, hanem úszni is tud.

A Fang Cheng almárka ami kimondottan offroadozásra fókuszál autóival, és ezalól a Bao 5 sem kivétel. Ez egy plug-in hibrid terepjáró/közepes méretű SUV, ami külsejében egy Land Cruiser, Defender egyvelegnek néz ki. 4,9 méter hosszú, terepszöge elöl 35, hátul 32 fokos, hasmagassága pedig 220 vagy 310 mm lehet.

bao5

Két elektromotor van benne, amiből az első 200 kW, a hátsó pedig 285 kW-os. Ehhez pedig egy 1,5-ös turbómotor társul, amivel az autó összereje 670 lóerő.

A két modell európai érkezéséről egy Shenzenben tartott BYD sajtótájékoztatón esett szó. A BYD egyik fejese az  Automobilwoche-nek azt mondta, hogy a Denza almárkájuk is megjelenik majd az európai piacon, de valószínűleg mindhárom más márkanév alatt fog megjelenni.