Kell egy elnöki verda V6-tal? Joe Bidené pont eladó

2024.02.18. 08:55

Ha valaki autórajongó és az Egyesült Államok elnöke, akkor nehéz helyzetben van. Ugyanis elnökként nem szabad közúton vezetned, csak utaztathatnak. Így hát Biden 2018-as Cadillac ATS-V szedánja eladósorba került a Cars&Bids-en.

Gondolhatunk jót vagy rosszat Bidenről, azt azért el kell ismerni, hogy van egy őszinte szeretete az amerikai autók iránt. Többek között van egy '67-es Corvette-je, kíváncsian ült be korábban az új C8-asba is, de elsők között volt, aki kipróbálhatta az elektromos Hummert. Valamint egy jó kis cartalkot is lenyomott jómúltkor Hszi Csin-pinggel.

A jelek szerint viszont azzal, hogy nem vezethet meg akar válnia egy autójától és az ATS-V-re esett a választása.

Ebben egy 3,6 literes turbós V6-os van, nyolcsebességes automata váltóval, amelyel 470 lóerős az autó. Black Rave fekete színnel és barna bőrbelsővel lett kérve. És pont az utóbbi miatt (is) különleges ez a darab. Ugyanis a Kona Brown barna belső az elnök egyedi kérése volt, amit a Cadillac teljesített. 

Gyári extraként lett belekérve egyebek között a luxus, biztonsági és védelmi csomagok, a mágneses lengéscsillapító-szabályozás és magnézium sebeségváltó fülek.

Viszont nem teljesen gyári az elnöki ATS-V, ugyanis felnijét lecserélték egy 18 colos bronz CT4-V Blackwingére, a hűtőmaszkja a Rennick Performancére lett lecserélve, a hátsó lökhárítója sem az eredeti, valamint a kormányt és a váltógombot is áthuzatták velúrra.

Csaknem 25 600 kilométer van az autóban, ami idő alatt viszont pár kozmetikai hibája. A vezetőülés picit megkopott, a gumiabroncsok csereérettek, az első lökhárítón van egy kis hiba, valamint a jobb hátsó ajtót már javították egy karcolás miatt még 2019-ben.

Az autót árverésre bocsátották, ezáltal a jelenlegi 95 ezer dolláros ára még feljebb fog menni a napokban.